Alcohol Calorieen Calculator

23-04-2018

Mooi weer, terrasje pakken, lekker drankje erbij. Heerlijk! Deze keer gaan we het niet hebben over de levensduur en alcohol. Maar telt u uw alcohol consumpties ook mee bij uw dagelijkse calorieen? Waarschijnlijk niet! Uit recent onderzoek blijkt dat veel mensen dit niet doen. Zij zijn niet op de hoogte dat een gram alcohol bijna net zoveel energie levert als een gram vet.

 

Cijfers

 

Een gram alcohol levert 7 kcal, een gram vet 9 kcal. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) drinkt in Nederland 11% van de mannen, en 2,5% van de vrouwen 3 of meer glazen alcohol per dag. Uit de meest recente Voedselconsumptiepeiling van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat in Nederland van de dagelijkse energie-inname 4% door alcohol geleverd wordt. Ter vergelijking, de dagelijkse energie-inname door groente is 2%, en door fruit, noten en olijven 5%.

 

Online meten en beweegindicatie

 

Wilt u weten hoeveel calorieen u binnen krijgt door middel van alcoholische dranken? Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft een Alcohol Calorieen Calculator ontwikkeld. Met dit online hulpmiddel kunt u snel en gemakkelijk berekenen hoeveel calorieen er in de meest populaire soorten alcoholische dranken zitten. Ook krijgt u een indicatie hoeveel lichaamsbeweging nodig is om de calorieen weer te verbranden. De Alcohol Calorieen Calculator vindt u door hier te klikken.

 

Geniet bewust!